Excite

Zo kun je een woning huren in Amsterdam!

Een woning huren in Amsterdam is zo makkelijk nog niet. Veel mensen willen in onze hoofdstad wonen en dat betekent dat er letterlijk gevochten wordt om een huis. Toch zijn er wel wat manieren om alsnog een woning in Amsterdam te veroveren. Houd er wel rekening mee dat dit je de nodige tijd én natuurlijk het nodige geld zal kosten. Afhankelijk van je wensen natuurlijk!

Amsterdam is groot, dus als je gericht op zoek wilt naar een woning, dan kan het handig zijn om een buurt uit te zoeken. Dit maakt dat je wat specifieker kunt zoeken, waardoor de kans dat je beet hebt groter wordt. Probeer je keuze niet te erg te beperken, want dan kan het juist alleen maar weer langer duren voor er iets vrij komt.

De meeste woningen worden via via verhuurd. Als je bekend bent in Amsterdam en je zit er bijvoorbeeld op school of bij een studentenvereniging, laat dan overal weten dat je graag een woning wilt huren in Amsterdam. Het kan wat lukraak lijken, maar dit soort oproepjes leveren nog altijd het meeste op. Bovendien betaal je dan vaak niet de hoofdprijs en dat scheelt natuurlijk ook weer. Schrijf je vervolgens in bij zoveel mogelijk bureaus die woningen verhuren. Kijk eerst of je met gratis organisaties ergens kunt komen. Werkt dat niet, houd er dan rekening mee dat je voor een betaalde dienst moet gaan. Lukt dat nog niet? Stap dan eens een paar makelaarskantoren binnen. Er zijn altijd mensen die hun huis te koop hebben en hier graag voor die tijd een huurder in willen. Het kan zijn dat je dan wel wat flexibel moet zijn, maar je komt vaak ook wel weer in een gespreid bedje terecht!

Afbeelding: Flickr account bslmmrs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020