Excite

Zo maak je je huis klaar voor een bezichtiging

You never get a second chance to make a first impression. Dat geldt ook voor een bezichtiging. Mensen moeten vaak al een drempel over om een afspraak te maken, dus als ze dan teleurgesteld worden in je huis, dan is dat niet goed. Het eerste wat je vooral moet doen is opruimen. Je huis hoeft geen zielloze tent te worden, maar je moet mensen wel de kans geven om zich voor te stellen hoe jouw huis eruit kan zien, als zij erin zouden wonen.

Maak schoon

We snappen dat het niet voor iedereen haalbaar is om steeds alles schoon te maken, maar bepaalde dingen moeten echt schoon zijn. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, het aanrecht in de keuken (en het liefst ook de hele keuken) en de toiletten. Spray hier eventueel nog met een beetje citroensap, zodat het ook nog extra schoon ruikt.

Denk aan verlichting

Het is niet erg als je hier en daar wat lampen aan zet. Een licht huis maakt toch een betere indruk. De makelaar doet ze erna wel weer uit. Denk ook aan natuurlijke verlichting en trek je gordijnen net even iets verder open dan je normaal misschien zou doen. Mensen houden in de regel van lichte ruimtes en je huis zal daardoor direct meer aanspreken.

Maak kleine klusjes af

Zijn er nog kleine klusjes in huis die afgemaakt moeten worden, zoals het plaatsen van plinten, het aandraaien van een stopcontact of het vervangen van een lampje? Doe het! Anders kan het voor potentiële kopers lijken of er nog heel veel moet gebeuren en dat heeft invloed op hun wil om te kopen én de prijs die je ervoor kunt krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021