Excite

Zo onderhoud je een kunststof tuinbank

Een kunststof tuinbank is ontzettend praktisch: het onderhoud dat hiervoor nodig is, is minimaal. Maar toch is het wel belangrijk dát je onderhoud uitvoert, want alleen dan kun je er zeker van zijn dat je er lang plezier van hebt. Wat je dan precies moet doen om je kunststof tuinbank in goede conditie te houden, lees je hier.

Binnen of buiten?

Een kunststof tuinbank mag je in principe altijd buiten laten staan. Als het echter een vrij goedkope bank is, dan is het niet onverstandig om deze tijdens de winter (en eventueel ook de herfst) naar binnen te halen. Goedkoper plastic verweert namelijk sneller. Op zich wordt de kwaliteit daar natuurlijk niet minder van, maar voor het oog ziet zo'n verweerde kunststof bank er natuurlijk niet erg mooi uit. Als je binnen geen ruimte hebt, kun je de bank ook afdekken met zeil of ze onder een afdakje zetten. Ook dat scheelt al veel.

Schoonmaken

Als je de set dan na een winter weer gebruikt, moet deze goed worden schoongemaakt. Pak hiervoor niet de hogedrukspuit. De kracht die daarmee gepaard gaat, kan namelijk het materiaal aantasten. Je kunt beter een sopje maken van warm water en vloeibare (bijvoorbeeld groene) zeep. Vervolgens spoel je alles met schoon water af. Eventueel kun je ook preventief schoonmaken: er zijn speciale reinigers die voorkomen dat het vuil zich op het kunststof vasthecht. De kleur van het materiaal fleurt op en je hebt de volgende keer veel minder werk aan het schoonmaken. Dit soort producten zijn vaak echter wel duur, dus doe dat alleen als je ook echt denkt dat het je helpt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020