Excite

Zoek je ideale koopwoning

Op Twitter volg je diverse huizenaanbieders die eens per week tot meerdere keren per dag laten zien wat ze in huis hebben. Websites als funda.nl maken het je ook gemakkelijk. Je kunt op de website zoeken naar huizen met bepaalde kenmerken. Voer bijvoorbeeld het aantal kamers, het aantal vierkante meter gebruikersoppervlak en de ligging in (aan het water, vrij uitzicht, in een woonwijk) en je krijgt een aanbod dat aan jouw wensen voldoet.

Je kunt zelfs e-mails krijgen als er nieuwe huizen zijn geplaatst die voldoen aan je koopwens. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste woningen en kun je snel reageren als je ideale koophuis ertussen zit. Intussen kun je verder zoeken op sites als jaap.nl en huistekoop.nl. Andere sites zijn starcq.nl en huisenaanbod.nl. Sommige sites zoeken binnen de bekende woningsites. Zo heb je het complete aanbod op één pagina.

Voordat je enthousiast op Twitter, funda en offline huizen gaat bekijken, is het handig om te weten hoe je er qua financiën voor staat. Weet je precies wat je kunt lenen? Je kunt een berekening maken op diverse websites, maar het meest realistische bedrag krijg je als je een afspraak maakt met een hypotheekadviseur. Dit kan eeen onafhankelijke adviseur zijn of eentje van een bank.

Pas als je weet wat je precies kunt lenen, kun je gericht op zoek naar huizen. Zoek naar huizen die ruim binnen je budget passen, zodat je eventueel nog geld overhoudt voor verbouwingen. Van elke miljoen huizen die verkocht worden, is er hooguit één die zo aan je wensen voldoet dat je er niets meer aan hoeft te veranderen of op te knappen.

Afbeelding: Flickr, The Akermarks

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020